Att natta en 2åring

God kväll vänner!

Kul att du kikar in trots att jag inte kommit igång 🙂 det gör mig glad.

Idag har vi slappat på förmiddagen och när Lucas hade sovit middag åkte vi till mina föräldrar, mamma fyller år på måndag så det vaknades middag. Alltid härligt att slippa laga mat själv.

Jag och Lucas åkte hem själva för F skulle vidare på annat födelsedagsfirande. Jag valde att avböja eftersom det är så fruktansvärt mycket i januari som det är och just nu är Lucas inne i en riktigt jobbig period, både för honom själv men även för mig o F. Så vi försöker undvika barnvakt!

Kvällens läggning blev k a o s. Precis kring jul började Lucas klättra på spjälsängen och det dröjde inte länge innan han förstod hur han skulle ta sig över – farligt! Så vi åkte och köpte en växasäng på Ikea. Han gillar sin säng och det går bra att sova i den, men läggningarna är svåra. Han har alltid somnat själv i sin spjälsäng utan problem – men nu då?

Sitter jag bredvid så reser han sig, hoppar i sängen och leker pajas. Ligger jag bredvid puttar o sparkar han mig. Han är inte van och vill ha sin space. Om jag är utanför går han upp och tänder o börjar leka… det slutade med att jag hämtade hans resesäng, för den kan han inte klättra ur, o där sover han nu.

En snabb lösning bara för ikväll, jag är så trött, ensam och han behöver verkligen sova. Jag vet dock att vi gjorde ett stort misstag idag, han sov drygt 2 timmar på dagen. Absolut inte bra – det fattar jag ju nu ikväll. Så dessa långa dagslurar är över för Lucas! 45-60 min får vara max – om man inte vill ha honom uppe länge vid något tillfälle givetvis.

Nu sover han iallafall gott, min lilla prins! Och jag hoppas han sover gott hela natten. Jag ska också försöka sova strax!

Sov gott!

/ M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s